• Flere bilimportører har kuttet ut askebeger og sigarettenner i nye biler. Andre selger det kun som ekstrautstyr, til en stadig mindre kundegruppe.

    FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX

Snart er askebegeret i bilen historie

Men noen er fortsatt sugne på røykepakken.

Mange vil hevde at det er en uting å røyke i bilen.

Mye tyder også på at de aller fleste tar konsekvensen av det, for det selges stadig færre sigarettennere og askebegere i nye biler - såkalte røykepakker på bransjespråket.

Det viser vår rundspørring blant importører av til sammen 21 bilmerker.

Noen har kuttet røykeutstyret helt ut, blant dem Opel og Lexus.

Bli venn med oss på Facebook!

 

Lav etterspørsel

- Ingen av våre biler er utstyrt med dette. Vi har heller aldri opplevd at det er et behov, sier Lexus' salgssjef i Norge, Jan Christian Holm.

Han er usikker på om den lave etterspørselen skyldes en trend, men basert på våre innhentede data tyder alt på nettopp det: Røyking i bil er fullstendig ut.

- For mitt vedkommende er overfylte askebegere og røyklukt i bil noe jeg forbinder med «gamle dager» - altså 80-tallet, sier ettermarkedssjef Svein Huset i Mazda Motor Norway.

 

- Nei, vi tilbyr ikke askebeger i våre biler lenger. Etterspørselen var så lav at det ble tatt bort, sier Opel Norges informasjonssjef Hélène A. Formo, og understreker at uttaket for sigarettenner fortsatt finnes for mobillading og lignende.

Flere andre kan tenkes å gå samme vei.

- Vi har gradvis gått bort fra det å ha askebeger og sigarettenner som standardutsty, og har i praksis heller ingen etterspørsel, sier informasjonskonsulent Maya Boutroue Vedeld i Motorgruppen - som importerer Renault og Mitsubishi.

 

29 av 4605 med stjerne

Mercedes-Benz-kunder dropper også utstyret, viser gjennomgangen fra PR-ansvarlig Michael Justiniano.

 

De fleste bestiller vel også røykfritt hotellrom i dag?
Jan Christian Holm, salgssjef Lexus

 

Kun 29 av 4605 solgte biler hadde røykepakke i fjor. Det tilsvarer 0,63 prosent.

- I 2010 var tallet 42 av 4291, altså 0,98 prosent. Så det er en tydelig nedgang. Det ser vi også hvis vi tar frem eldre tall, fastslår Justiniano.

Kuriosafakta: 11 av de 29 røykeutstyrte Mercedesene i fjor var C-klassemodeller.

Noen flere røykere rapporterer konkurrenten BMWs markedsdirektør Kjetil Myhre om: Tre prosent av bilene er satt opp for røyking.

- Det er ekstrautstyr, og det er nesten ingen som kjøper det. Vi hadde det som standard i Norge før, men mest på grunn av sigarettenner for strøm til mobillader. Nå er strømuttak standard, men uten røykepakken, sier Myhre.

 

Fransk sigarlighter

De fleste merkene lar deg fortsatt bestille røykeutstyret fra tilleggslisten, til priser mellom 100 og 1400 kroner. Dyrest er røykepakken hos Mitsubishi.

 

Enkelte modeller har dessuten fortsatt askebeger og sigarettenner som standardutstyr, men antallet blir stadig lavere. Franske Citroën holder på tradisjonen:

- Vi har ikke merket noen endring på dette området, spesielt fordi våre biler stort sett har vært - og er - utstyrt med røykepakke, sier informasjonsdirektør Vigdis Dahlseide. Tilsvarende sier Peugeot-kollega Stian Gihle - kun med den forskjell at de fleste modeller ikke har sigaretttenner.

Mer kuriøst:

- Vi tilbyr derimot ettermontert sigarlighter, som det heter hos Peugeot, og askebeger, sier Gihle.

Noen andre røykeeksempler er Hondas CR-V- og Accord-modeller og Volkswagens Golf-, Jetta- og Touareg-modeller. Men det kan fort være slutt:

- Jeg mistenker at det er fordi dette er de eldste modellene vi har. Jeg vil anta at neste generasjon av hver modell leveres uten, sier Hondas talsmann Tom Gullkrona Skoglund.

 

Kuttet i fjor

Ford kuttet nettopp på sine siste modeller:

- På Mondeo, S-Max og Galaxy var dette standard inntil september i fjor, før det ble fjernet. Nå er det ekstrautstyr, sier Ford Norges informasjonssjef Anne Sønsteby.

Hun legger samtidig til at det finnes andre bruksområder:

- Man kan jo kjøpe med askebeger - selv om man ikke røyker i bilen. Det er veldig kjekt til småpenger som man trenger til bommer, parkering og lignende, mener Sønsteby.

Samme historie forteller Kias PR- og informasjonsansvarlige, Mette Simonsen Sauge: I dag har alle modeller utenom Sportage tilrettelegging for røyking, men dette forsvinner neste år.

- Etterspørselen er dalende, konkluderer hun.

Volvo Norges Elisabeth Kristiansen sier det går svært lite av røykeutstyret, og at ingen modeller heller har det som standard.

 

Under fem prosent

Norges to største merker, Toyota og Volkswagen, blåser i stadig større grad i røyken.

- Svært få biler selges med. Vi har som policy nå å bestille biler uten «smokers kit», sier informasjonskonsulent Tove Hejll i Toyota Norge AS.

Les også

Det er også årsaken til at utstyret er overført til tilleggslisten, legger hun til, rent bortsett fra på den gamle favoritten RAV4.

Volkswagen-informasjonssjef i Norge, Jan Erik Haugen, sier i underkant av fem prosent av kundene bestiller røykepakken.

- Men jeg har ikke belegg for å si om antallet har gått ned, legger Haugen til.

Møller-konsernet importerer også Skoda. Her rapporterer informasjonssjef Anita Svanes at rundt 40 prosent av bilene har røykepakke som standard, mens ti prosent av kundene velger det som ekstrautstyr på andre modeller.

 

Dårlig oppmerksomet

Enkelte sidestiller også røyking med annet som kan fjerne oppmerksomheten fra kjøringen.

- Å røyke under kjøring blir som å snakke i mobilen - man har en hånd mindre på rattet og tenker på andre ting, og er dermed mindre oppmerksom, som gir lavere trafikksikkerhet, mener Justiniano.

Subarus informasjonsdirektør Stian Thrane fraråder røyking av to årsaker:

- Det ene er at det tar fokus fra selve kjøringen og det andre er at det lukter vondt i bilen.

Toyotas Tove Hejll velger å avstå fra moralisering:

- Røyking er lov og også i bil. Dette er en privatsak og opp til enhver å bestemme.

Skoglund er enig, med ett forbehold:

- Er det derimot barn inne i bildet, er jeg motstander av røyking i bil.

 

Reduserer verdien

Samtlige spurte importørfolk er skjønt enige i at det er særdeles dumt å røyke i bilen, også med tanke på annenhåndsverdi: En røykstinkende og sotdekorert bil er rett og slett mye mindre verdt.

- En bil som det har blitt røyket mye i, vil ha en lavere annenhåndverdi på grunn av skjemmende lukt, fastslår salgssjef for Fiat og Alfa Romeo, Espen Kristoffersen.

Les også

Hvor mye skal jeg ta for bilen?

Så mye kan du forvente når du skal kvitte deg med bilen.

 

- Verditap på 8.000-15.000 avhengig av bilmodell er ikke uvanlig, så vi vil fraråde røyking i bil, sier Motorgruppens Maya Boutroue Vedeld.

- Biler som er godt innrøkt er tyngre å selge, og må påkostes innvendig rens - altså ozon-behandling - før bilen kan selges, sier Fords Anne Sønsteby.

Eller, sagt på en annen måte:

- De fleste bestiller vel også røykfritt hotellrom i dag, er Lexus-Holms retoriske spørsmål.

 

Røyker du i bilen, eller er det noe av det verste du vet?

Faktaboks

Dette koster røykepakkene som ekstrautstyr (i kroner)

BMW/Mini: 350-550

Citroën: Røykepakke er standard

Fiat/Alfa Romeo: 250

Ford: 100

Honda: Inkl. CR-V og Accord, ellers ikke tilgjengelig

Hyundai: Inkl. (utenom ny i30)

Kia: 745

Lexus: Tilbyr ikke

Mazda: 1000

Mercedes-Benz: 500

Mitsubishi: 1392

Opel: Tilbyr ikke

Peugeot: 90-590 (sigarlighter)

Renault: 773

Skoda: 300

Subaru: 500

Suzuki: 527 (u. tenner)

Toyota: 800

Volkswagen: Inkl. på Golf, Jetta og Touareg, ellers 100-300

Volvo: 200-500 (kun askebeger)

 

PS. Vi tar forbehold om feil i de innhentede prisene fra importørene (enkelte tall er oppgitt som cirkasum).